6 Δεκ 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ
ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ
ΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΦΙΝΑΛΕ

Θεατρική διασκευή:Διονύσης Κούτσης
Σκηνοθεσία:
Έλλη Βοζικιάδου
Μουσική:
Διονύσης Κούτσης
Σκηνικά:
Γιώργος Πολυχρονιάδης
K
οστούμια:
Έλσα Βώκου
Φωτισμοί
:Νίκος ΤσελέςΗχοληψία:Ανδρέας Ευριπίδου

Ηθοποιοί: Μαρία Στάβαρη, Μαρία Δημητριάδου, Έλλη Λορέντη, Μαρία Δρακοπούλου, Γιώργος Μαγκίνης, Φιλίνη Παναγιωτοπούλου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Κόσμος χαρούμενος στους δρόμους. Ένα κοριτσάκι πουλά σπίρτα. Δύο «κοσμικές» κυρίες που το συναντούν, του φέρονται περιφρονητικά και το προτρέπουν να γυρίσει σπίτι. Δεν καταλαβαίνουν την κατάστασή του: είναι ορφανό κι ο μέθυσος πατριός του το στέλνει να πουλά σπίρτα. Μόνος φίλος του είναι ο Γιόχαν, ο κουλουράς, που προσπαθεί να το διασκεδάσει με τ’  αστεία του. Όταν ο Γιόχαν φεύγει, έρχεται μια ζητιάνα. Το κοριτσάκι την κοιτά επίμονα γιατί μοιάζει με τη γιαγιά του. Η γριά ζητιάνα το συμπαθεί και του διηγείται μια ιστορία. Μόλις η μικρούλα μείνει και πάλι μόνη, εμφανίζονται δύο πλουσιοκόριτσα και γελούν μαζί της, έτσι κακοντυμένη και ξυπόλητη που είναι. Το κοριτσάκι φεύγει όλο ντροπή. Τότε τα πλουσιοκόριτσα καταλαβαίνουν ότι φέρθηκαν σκληρά και θέλουν να επανορθώσουν, γι’  αυτό ρωτούν τον κουλουρά για το κοριτσάκι και τρέχουν να το βρουν. Ένα καλικαντζαράκι μας λέει με χαριτωμένο τρόπο τα δικά του. Πέφτει η νύχτα. Το κοριτσάκι δεν έχει πουλήσει τίποτα. Παγωνιά. Ο κουλουράς φέρνει στο κοριτσάκι την παντόφλα που είχε χάσει το πρωί. Εκείνο, για να μην παγώσει, τη φοράει στο ένα πόδι κι ανάβει ένα σπίρτο για να ζεσταθεί. Τότε αντικρίζει ένα όραμα: ένα πλούσιο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Μόλις σβήνει το σπίρτο το όραμα χάνεται. Το κοριτσάκι ανάβει και δεύτερο σπίρτο. Στη φλόγα του ζωντανεύει ένα στολισμένο έλατο και πιάνει κουβέντα μαζί του. Όταν το σπίρτο σβήσει και το έλατο χαθεί, το κοριτσάκι ανάβει κι άλλο σπίρτο. Τώρα ζωντανεύει η κούκλα της βιτρίνας. Κι αυτό όμως το όραμα δεν κρατά περισσότερο από το σπίρτο. Τώρα το κοριτσάκι ανάβει πολλά σπίρτα μαζί. Στο άναμά τους εμφανίζεται η μορφή της γιαγιάς του. Μιλώντας της τρυφερά, το κοριτσάκι αποκοιμιέται στον πάγκο. Παρουσιάζονται όλα τα πρόσωπα του έργου και την ξυπνούν με γλυκά λόγια και δώρα. Μήπως όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα κακό όνειρο

Μουσική – τραγούδια – χοροί εποχής, στολίζουν το έργο μαζί με τα θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια. Το έργο αυτό είναι διασκεδαστικό, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο με αισιόδοξο, εορταστικό φινάλε. Δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Διάρκεια: 90΄       



Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011.

Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012.



Παραστάσεις: Σάββατο 16.00΄ και Κυριακή 11.15΄ και 16.00΄.

Έκτακτες παραστάσεις: 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 17.00΄ και 2 Ιανουαρίου 2012 ώρα 17.00΄.



Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος. Ειδική έκπτωση 50% για ανέργους και πολυτέκνους με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, κάρτας ανεργίας ή κάρτας πολυτέκνων στο ταμείο του θεάτρου.

Τιμή εισιτηρίου για group άνω των 20 ατόμων 8 ευρώ το άτομο.



Καθημερινές προγραμματισμένες παραστάσεις για μαθητές με ειδική τιμή εισιτηρίου.



Το ευρύχωρο και ειδικά διαμορφωμένο φουαγιέ του θεάτρου μας προσφέρεται για διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων (πάρτι γενεθλίων, εορτών κ.α.) πριν ή μετά την παράσταση.


Πάρκινγκ: Πλησίον θεάτρου (ειδική τιμή 5 ευρώ μόνο για τους πελάτες μας με την επίδειξη του εισιτηρίου του θεάτρου)

Το θέατρο «ΘΥΜΕΛΗ» από το 2008 λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο, με σύγχρονα συστήματα εξαερισμού – κλιματισμού, ήχου και εικόνας.

θέατρο "ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ"
Μοσχονησίων 32, Πλ. Αμερικής, τηλ. 210-8657677

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μαύρο Θέατρο της Πράγας
Image
Ποτέ πριν το σκοτάδι δεν ήταν τόσο λαμπερό!
16, 17 & 18 Δεκεμβρίου 2011
Στο θέατρο
Badminton
 

Εκτυφλωτικό μαύρο. Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, αυτό είναι το Μαύρο θέατρο της Πράγας Image. Μια ιδιοφυής τεχνική, που αποδεικνύει ότι το όνειρο, η φαντασμαγορία και η μαγεία φαίνονται πολύ καλύτερα στο σκοτάδι. Και εμείς στο θέατρο Badminton σβήνουμε με ανυπομονησία τα φώτα, για να υποδεχθούμε αυτούς τους ιδιότυπους «Άρχοντες του Σκότους», που επιστρέφουν στην Αθήνα, για να μας μαγέψουν με τη νέα τους παράσταση «Afrikania».

Στα 22 χρόνια της ιστορίας του, το Θέατρο «IMAGE» έχει καταφέρει να κατακτήσει το κοινό, όπου κι αν παρουσιάζεται, γιατί συνδυάζει μοναδικά τις πιο καινούριες τεχνικές του μαύρου θεάτρου, με το σύγχρονο χορό, τη σύγχρονη μουσική και την παντομίμα. Με αυτές τις καλλιτεχνικές φόρμες μπορεί και εξιστορεί πολύπλοκες, πολλές φορές, ιστορίες, σκορπίζοντας απλόχερα τη μαγεία και τη φανταστική ατμόσφαιρα, που μόνο το μαύρο θέατρο μπορεί να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους. Εδώ, το φως είναι άλλο και το σκοτάδι είναι άλλο. Γιατί το μαύρο σκοτάδι εδώ είναι γεμάτο εκπλήξεις. Από το μυστικό και άπειρο βάθος του μαύρου εργαστηρίου έρχονται σε σας θαυμάσιες εικόνες. Δε βλέπετε τους ηθοποιούς, επειδή είναι αφανείς. Αρκετούς, όμως, θα τους δείτε καλά και από κοντά. Ο χορός θα αφήσει τα ανομολόγητα να αποκαλυφθούν, θα γητέψει τη συγκίνησή σας και θα νικήσει τους φυσικούς νόμους. Η μουσική έχει τη δυνατότητα να γεννήσει ή να αφυπνίσει πρωτόγνωρα συναισθήματα, το τραγικό δίνει τη θέση του στο κωμικό, το απίστευτο στο πιθανό. Και η φαντασία γίνεται η πιο υπέροχη πραγματικότητα.
Η παράσταση «AFRIKANIA», μία από τις τελευταίες δημιουργίες του Θεάτρου «Image», περιγράφει μια απρόσμενη συνάντηση ενός ζευγαριού, που βρίσκεται σε εξωτικό ταξίδι στην Αφρική, με έναν ταχυδρόμο, ο οποίος βρίσκεται τυχαία στη θέση του ρεσεψιονίστα ενός εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου. Ολόκληρη η ιστορία διαδραματίζεται σε μαγευτικά αφρικάνικα τοπία. Έντονα χρώματα, υπέροχα κοστούμια που θυμίζουν ζώα της ζούγκλας, σκηνικά εμπνευσμένα από τη φύση, προβολές και ειδικά εφέ που περιτριγυρίζουν τους θεατές και επαγγελματίες χορευτές που παραπέμπουν σε παράσταση των MΟΜΙΧ, χαρίζουν θαυμάσιες εικόνες μέσα στο μυστηριώδες σκοτάδι. Ο θαυμαστός κόσμος του μαύρου Θεάτρου έχει πάντοτε εκπλήξεις. Πόσο μάλιστα, στην παράσταση «AFRIKANIA», όπου ο συνδυασμός της ιδιαίτερης τεχνικής του μαύρου θεάτρου, με την κορυφαία ποιότητα του «IMAGE» προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα, που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους.
Το Θέατρο «Image», ιδρύθηκε το 1989 από τους Alexander Cihar και Eva Asterova. Πολύ σύντομα, έγινε αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής σκηνής της Πράγας και καταξιώθηκε στη διεθνή σκηνή με μεγάλες διεθνείς περιοδείες. Έως σήμερα, τις 7.000 περίπου παραστάσεις του  Θεάτρου «Image» έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 1.500.000 θεατές μόνο στην Πράγα.
Back to Black…
Το μαύρο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε ως θεατρική άποψη στις αυτοκρατορικές αυλές της Ασίας. Η πρώτη του δομή αποτελούνταν από το «μαύρο δωμάτιο» ή «μαύρο κουτί», το οποίο εμφάνιζε μία μικρή σκηνή επενδυμένη με μαύρο ύφασμα, η οποία φιλοξενούσε μέσα της, ηθοποιούς-μαριονετίστες ντυμένους στα μαύρα. Η μαύρη ενδυμασία, τους επέτρεπε να κινούν διάφορα αντικείμενα κάτω από φωτισμό κεριών, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι αιωρούνται.
Η τεχνική αυτή εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και το 1961 ο Jiri Srnec, τελειόφοιτος της Ακαδημίας Θεάτρου της Πράγας, άρχισε να πειραματίζεται με την ιωδίζουσα λάμπα φθορισμού (black light) και τη συμπεριφορά της στη θεατρική σκηνή. Έτσι, αναβίωσε η εξέλιξη του μαύρου θεάτρου.
Η ευφυής καινοτομία και θαυματοποιός τεχνική του μαύρου θεάτρου, ξεκινώντας από το εγχείρημα του σκηνοθέτη Jiri Srnec, βασίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο και στην ενδυματολογική άποψη του μαύρου βελούδου. Οι ηθοποιοί-χορευτές εμφανίζονται επί σκηνής, επιμελώς καλυπτόμενοι από αυτό το ύφασμα. Το μαύρο σε συνδυασμό με το βελούδο δίνει ένα αποτέλεσμα πλήρους απορροφητικότητας του φωτός. Αυτή τη φυσική παρατήρηση «του μαύρου πάνω στο μαύρο» και στο συμπερασματικό αποτέλεσμα του αόρατου έκαναν ο Jiri Srnec και οι συνεργάτες του και προχώρησαν στην τέχνη που λέγεται μαύρο θέατρο.
Η μαγεία έρχεται να συμπληρώσει και να τελειοποιήσει αυτό το επί σκηνής θαύμα, καθώς οι θεατές δεν μπορούν να αντιληφθούν και να εξηγήσουν την κίνηση διαφόρων αντικειμένων, που χειρίζονται οι ηθοποιοί - χορευτές.
Στο μάτι του θεατή γίνεται αντιληπτό, μόνο, ως ένα τυχαίο παιχνίδι εναλλαγής του ορατού με το αόρατο, (μιας και βλέπουν ανθρώπους και αντικείμενα να αιωρούνται στις τρεις διαστάσεις, αυτόνομα).
Είναι μοναδικά τα συναισθήματα, που σου βγάζει το μαύρο θέατρο μιας και ξεφεύγει από την επιμελημένη προσπάθεια του συμβατικού θεάτρου να απεικονίσει επί σκηνής την καθημερινή πραγματικότητα. Αυτή είναι και η διαφορά του από το χιλιοειπωμένο, μέσα από διάφορα θεατρικά ρεύματα και σκηνοθετικές προτάσεις, συμβατικό θέατρο, εδώ στοχεύεται και επιτυγχάνεται η κατάρρευση του πραγματικού, η αναβίωση της μεγαλόπρεπης ψευδαίσθησης.

Είναι ένα θέαμα πλημμυρισμένο από κίνηση, χρώμα και μουσική. Είναι μία ανάσα γέλιου και ευφορίας στην ψυχρή και απρόσωπη τεχνοκρατική εποχή που ζούμε
.

Παρασκευή 16/12 Ώρα Έναρξης: 20.30

Σάββατο 17/12 Ώρα Έναρξης: 17.00 & 20.30

Κυριακή 18/12 Ώρα Έναρξης: 12.30  & 17.00


Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος  Α Ζώνη: 35 ευρώ, Β Ζώνη: 30 ευρώ

Παιδικά-Σπουδαστικά: Α Ζώνη: 20 ευρώ, Β Ζώνη: 15 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, www.viva.gr στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ
ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ
Το παραμύθι των Χριστουγέννων
Μπαλέτο της Οπερας του Κιέβου
ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
στο Θέατρο Badminton
25-29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 


Το διάσημο Μπαλέτο της Οπερας του Κιέβου μετά τις 13 sold out παραστάσεις της Σταχτοπούτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009, έρχεται και πάλι στην Αθήνα
στο Θέατρο Badminton
για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους
με το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων
τον ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ!!!


Το παραμύθι του Hoffman “Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών”, διασκευάστηκε το 1816 από τον Αλέξανδρο Δουμά ο οποίος με μεγάλη ευαισθησία μετέτρεψε την ιστορία του Καρυοθραύστη σε ένα τρυφερό παιδικό παραμύθι που διαβάζεται μέχρι τις μέρες μας. 
Το 1891, ο Μάριους Πετιπά, χορογράφος του Ιμπέριαλ Μπαλέ της Αγίας Πετρούπολης, αποφάσισε να χορογραφήσει την διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά και παρήγγειλε στον Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ την σύνθεση της μουσικής. Η πανηγυρική πρεμιέρα του μπαλέτου έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892. Στη Δυτική Ευρώπη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο, στις 30 Ιανουαρίου του 1934 ενώ στην Αμερική πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις το 1944 στην πόλη του Σαν Φραντσίσκο.
Εκτοτε το μπαλέτο έχει χορογραφηθεί από πολλούς χορογράφους, όπως οι Ζωρζ Μπαλανσίν, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μιχαήλ Μπαρίσνικωφ κ.α. Παρ’ όλο που ο Καρυοθραύστης έχει κατά καιρούς παρουσιαστεί με διαφορετικές σκηνικές προσεγγίσεις και χορογραφίες, η μεγαλοφυής μουσική του Τσαϊκόφσκυ παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο και είναι, κατά γενική ομολογία, μία από τις πλέον υπέροχες και αναγνωρίσιμες μουσικές που γράφτηκαν ποτέ, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ηχογραφήσεις του κλασσικού ρεπερτορίου
Ο Καρυοθραύστης παρουσιάζεται κάθε χρόνο
σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου
 γιατί είναι το ωραιότερο δώρο στα παιδιά τις ημέρες των Χριστουγέννων
 
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ
ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ

Η Κλάρα γιορτάζει όπως κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων μαζί με τους γονείς της, τον αδελφό της και τους φίλους της.  Ανταλλάσουν δώρα, χορεύουν, παίζουν και στολίζουν το δέντρο.
Ο νονός της Κλάρα, ο Ντροσελμάϊερ, ένας παράξενος μάγος και κατασκευαστής μαγικών παιγνιδιών, διασκεδάζει τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια όταν ξαφνικά εμφανίζει μία κούκλα, έναν Καρυοθραύστη.
Κανένα παιδί δεν τον θέλει εκτός από την Κλάρα που αρχίζει να χορεύει μαζί του. Ο αδελφός της Κλάρα, ο Φρίτς, παλεύοντας μαζί της, παίρνει την κούκλα και την πετάει. Το πάρτυ τελειώνει και όλα τα παιδιά πηγαίνουν να κοιμηθούν.
Είναι μεσάνυχτα. Η Κλάρα δεν μπορεί να κοιμηθεί, σηκώνεται, πηγαίνει στο δέντρο κρατώντας τον αγαπημένο της Καρυοθραύστη και εκεί την παίρνει ο ύπνος. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μεγαλώνει-μεγαλώνει και τα πάντα χάνουν τις αναλογίες τους. Η Κλάρα ονειρεύεται.....
Ξαφνικά το δωμάτιο μεταμορφώνεται και από τους τοίχους ξεπροβάλλει ένας στρατός ποντικιών φοβίζοντας την Κλάρα. Ολα τα παιχνίδια με αρχηγό τον Καρυοθραύστη ζωντανεύουν και αρχίζουν μία πάλη με τα ποντίκια.
Την στιγμή που όλα δείχνουν ότι ο Βασιλιάς των Ποντικιών έχει νικήσει τον Καρυοθραύστη, η Κλάρα πετάει την παντόφλα της στον Βασιλιά και σώζει τον Καρυοθραύστη.
Αυτή η πράξη της Κλάρας, συγκινεί τον Ντροσελμάϊερ και μεταμορφώνει τον Καρυοθραύστη σε Πρίγκηπα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ

Ο Πρίγκηπας ζητάει από την Κλάρα να την πάει στο παλάτι του. Ετσι, αρχίζει ένα μαγικό ταξίδι προς τη χώρα της Φαντασίας. Στην διάρκεια του ταξιδιού, περνούν από διάφορα παράξενα μέρη, από τη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού, από τη χώρα των Γλυκών, συναντούν τη Ζαχαρένια Νεράιδα και φτάνουν στη χώρα των Λουλουδιών. Εκεί, υπέροχες νιφάδες στροβιλίζονται στους ρυθμούς του βαλς.
Οι νιφάδες βοηθούν με το φέγγος τους να περάσουν η Κλάρα και ο Πρίγκηπας μέσα από μία καταιγίδα μέχρι να φτάσουν στην Μαγική Χώρα του Πρίγκηπα όπου τους περιμένει ένα ωραίο παλάτι γεμάτο παιχνίδια.
Προς τιμήν τους αρχίζει ένα φεστιβάλ χορών από όλες τις χώρες του κόσμου, την Αραβία, την Ινδία, την Κίνα, την Ρωσία.......
Η νύχτα όμως περνάει γρήγορα και ξημερώνει
Η Κλάρα ξυπνά κάτω από το δέντρο, χωρίς τους καινούριους φίλους της, κρατώντας στην αγκαλιά της τον Καρυοθραύστη-κούκλα και έχοντας στο μυαλό της τις υπέροχες αναμνήσεις από αυτά τα μαγικά Χριστούγεννα


Μπαλέτο της Οπερας του Κιέβου
Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στην Ουκρανία ιδρύθηκε το 1860 και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα από τα φημισμένα συγκροτήματα χορού όλου του κόσμου. Από τις πρώτες επιτυχίες του Συγκροτήματος ήταν η πρεμιέρα του μπαλέτου Οπρίτσνικ του Τσαϊκόφσκι που παρουσιάστηκε το 1874, παρουσία του ίδιου του συνθέτη ο οποίος τους συνεχάρη για την εξαιρετική ερμηνεία. Μάλιστα, ο Τσαϊκόφσκι επέμενε όλες οι όπερες και τα μπαλέτα του να παρουσιάζονται στην Εθνική Όπερα της Ουκρανίας στο Κίεβο, καθώς θεωρούσε αυτό το θέατρο εφάμιλλο και ισάξιο με της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.
Σήμερα το Συγκρότημα έχει 24 ολοκληρωμένα μπαλέτα στο ρεπερτόριό του, γεγονός που το καθιστά το συγκρότημα με το πλουσιότερο ρεπερτόριο στον κλασικό χορό. Με την πλούσια αυτή κληρονομιά έχει περιοδεύσει στις περισσότερες χώρες του κόσμου και το έχουν απολαύσει περισσότεροι από 40 εκατομμύρια θεατές, οι οποίοι έχουν μαγευτεί από την καλλιτεχνική και τεχνική αρτιότητα των χορευτών του που συγκαταλέγονται στους καλύτερους στον κόσμο.
Ας σημειωθεί πως διάσημα ονόματα της χορευτικής τέχνης του 20ού αιώνα, όπως ο Βάσλαβ Νιζίνσκι και ο Σερζ Λιφάρ, γεννήθηκαν στο Κίεβο. Μετά το 1950 η ‘Οπερα του Κιέβου και το μπαλέτο της γνώρισε νέα ακμή, καθώς πλαισιώθηκε από νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες. Το 1964 το μπαλέτο του Κιέβου συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Χορού στο Παρίσι και αρκετοί σολίστ του απέσπασαν σπουδαίες διακρίσεις. Μαζί του έχουν συνεργαστεί μεγάλα αστέρια του χορού: Σερζ Λιφάρ, Μάγια Πλισέτσκαγια, Άννα Πάβλοβα, Μαρίνα Τιμοφέεβα, Ιρίνα Κολπάκοβα κ.α. όπως και ο σπουδαίος χορευτής Βλαντίμιρ Μάλαχοφ.
ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ

ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Μπαλέτο της Οπερας του Κιέβου

Εξι μοναδικές παραστάσεις
στο Θέατρο Badminton
Πρεμιέρα

Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου στις 20:00
Λοιπές παραστάσεις

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 16:00
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 20:00
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στις 20:00
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 20:00
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 20:00

Εναρξη προπώλησης: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Τιμές εισιτηρίων

Διακεκριμένη ζώνη: 58 € - παιδικό: 29 €
          Α’ Ζώνη: 46 € - παιδικό: 23 €
          Β’ Ζώνη: 37 € - παιδικό: 19 €
          Γ’ Ζώνη: 28 € - παιδικό: 14 €
          Δ’ Ζώνη: 20 € - παιδικό: 10 €
     Φοιτητικά: 15 €

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
: Ticketnet: 210-8840600
ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ: PUBLIC, METROPOLIS, ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαιρομαι πιο πολυ για το χαρουμενο φιναλε ..για το κοριτσακι με τα σπιρτα..

μονο πυο το σκεφτομαιιιιιιι...

σε ευχαριστουμε ευακι μου καλο βραδυ σε φιλωωωωωωωωωωωω..

Σοφία Ζ. είπε...

Εύα μου πολύ χρήσιμη η ανάρτηση και βάζει στο πνεύμα των εορτών. Εγώ θέλω Καρυοθραύστη.
Φιλιά πολλά και καλές γιορτές Εύα μου

ΥΓ. Δεν ξέρω αν φταίει το δικό μου pC ή η ανάρτηση. Απλώς επισημαίνω ότι από τον Καρυοθραύστη ως το τελος το βγάζει το κείμενο σαν σε στήλη με δυο λέξεις max στη σειρά. Θα το τσεκάρω αύριο και από το γραφείο.

Summertime Blues είπε...

Καρυοθραύστη!!
συμφωνώ με τη Σοφία Ζ.
καλημέρα.

maria gouma είπε...

ομορφα!να περασετε καλα οποιο και αν επιλεξετε! καλημερα! :)

magda είπε...

Εύα μου, καλημέρα και συγχαρητήρια, διότι όλες οι προτάσεις σου είναι, μία προς μία, εξ ίσου εκλεκτές!!!
Το Happy end του κοριτσιού με τα σπίρτα, πιστεύω ότι τα παιδάκια θα το δεχτούν με ανακούφιση.
Γιατί εγώ, κάθε χρόνο που το βλέπω στην τηλεόραση, κλαίω...
Καλημέρα σου και πολλά φιλάκια

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ευάκι πάντα έχεις να μας προτείνεις πολύ ενδιαφέροντα θεάματα, σε ευχαριστούμε πολύ!

Κι εγώ σαν την Σοφία, από τον Καρυοθραύστη και μετά, βλέπω το κείμενο σου σε στήλη, δεν ξέρω τι φταίει.

Φιλάκια!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Εύη μου. Και μένα με εντυπωσίασε το καλό τέλος. Αυτό το έρημο κοριτσάκι με τα σπίρτα ήταν πράγματι τόσο άδικο έτσι που τελειωνε με το παραμύθι...Φιλιά πολλά..

Unknown είπε...

Καλησπέρα Σοφία μου. Κι εγώ ψηφίζω Καρυοθραύστη...και καλές γιορτές και για σένα.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει και γιατί το βλέπεις έτσι. Δεν ξέρω τι να κάνω. Το τσέκαρα και από αλλού αλλά το βλέπω κανονικά. Δεν έχω ιδέα γιατί γίνεται έτσι..Σ΄ευχαριστώ που μου το είπες. Φιλιά

Unknown είπε...

Καλησπέρα summertime..καρυοθραύστη και ξερό ψωμί που λέει ο λόγος...φιλιά

Unknown είπε...

Γεια σου Μαρία μου...κι εσύ να περάσεις καλά..φιλιά πολλά.

Unknown είπε...

Μάγδα μου κι εγώ ανακουφίστηκα με το happy end..ελπίζω και στα παιδάκια να έρθει καλύτερα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...Φιλιά πολλά.

Unknown είπε...

Ελενάκι μου...ούτε εγώ ξέρω τι φταίει..και το πιο ωραίο εγώ δεν το βλέπω κιόλας...το βλέπω κανονικό. Τι να κάνω δεν μου έρχεται καμμία ιδέα. Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφες προτάσεις θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν.
Καλό ξημέρωμα!!!

Unknown είπε...

Γεια σου περήφανη μανιάτισσα. Είναι εξαιρετικές προτάσεις για τα Χριστούγεννα. Καλά να περνάς.

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Εύα μου. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!
Τον καρυοθραύστη τον δουλεύω πάντα τέτοια εποχή με τα παιδιά στο σχολείο, και ξετρελαίνονται, γιατί τον δραματοποιούμε κιόλας.
Κι εγώ τον καρυοθραύστη, τον διάβασα σε μια στήλη των τριών λέξεων.
Επιτέλους, το κοριτσάκι με τα σπίρτα, με διαφορετικό τέλος. Εγώ δεν το ήθελα ποτέ αυτό το παραμύθι, γιατί στεναχωριόμουν με το τέλος. Στεναχωριόμουν πολύ όμως.
Να είσαι καλά!
Φιλιά

Τζέσσυ είπε...

Εξαιρετικές προτάσεις για τα Χριστούγεννα Ευούλα!!!!!!!!
Να'σαι καλά!!!!!
Μου αρέσει πολύ το χαρούμενο φινάλε στο κοριτσάκι με τα σπίρτα!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!