27 Ιουν 2011

ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....που λέει ο λόγος!!!!

Γεια σας, γεια σας, γεια σας, μου λείψατε.....πέρασε καιρός. Δεν περίμενα να περάσει τόοοσος καιρός και περίμενα επίσης να μπορώ κάπου κάπου να μιλάω μαζί σας, να αναρτώ κανένα άρθρο ενδιαφέρον, να επισκέπτομαι τα blog σας.  Αλλά με πήρε και με σήκωσε...Ξεκίνησα να βάφω το σπίτι μου πριν από δυο εβδομάδες και μετά έπεσε και η ανάλογη καθαριότητα και όπως καταλαβαίνετε ποιος έχει χρόνο ή όρεξη με όλα αυτά που στριφογυρίζουν ακατάστατα γύρω γύρω να γράψει ή να παρακολουθήσει όπως πριν το blog...
Τέλος πάντων τελείωσα...τελείωσα και πάει αυτό ήταν και πέρασε...
Όμως επειδή το ¨Νοικοκυριό είναι παιχνίδι"...λένε κάποιοι...(εμένα "εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες" μου φαίνεται).... τέλος πάντων βρήκα κάτι συμβουλές νοικοκυριού και επειδή ακόμα είμαι σε κατάσταση να μην θέλω να ξεκολήσω από αυτό που απεχθάνομαι τις αναρτώ για να έχω κάνει και το καθήκον μου ως καλή νοικοκυρά...που λέει ο λόγος τώρα...

Αν βάφετε...καλή ώρα όπως εγώ 
  • Για να μη χρειάζεται να πλένετε συνέχεια το ειδικό δισκάκι μπογιάς για βάψιμο με ρολό, βάλτε το μέσα σε μια πλαστική σακούλα, την οποία θα σταθεροποιήσετε κολλώντας της με μονωτική ταινία. Ρίξτε τη μπογιά και δουλέψτε το ρολό σας κανονικά. Όταν τελειώσετε, απλά θα γυρίσετε τη σακούλα μέσα έξω και θα την πετάξετε!!!
  • Φυλάξτε τα κουτιά της μπογιάς γυρισμένα ανάποδα. Έτσι, όταν τα χρειαστείτε, η κρούστα που σχηματίζεται στην επιφάνειά της θα πάει αυτόματα στον πάτο, καθώς θα γυρίσετε το κουτί για να το ανοίξετε.
  • Για να διώξετε την έντονη μυρωδιά της μπογιάς από ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο, αφήστε όλη νύχτα μέσα ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω. Αν και τωρα με τα καινούρια χρώματα και τα οικολογικά τίποτα δεν μυρίζει..αλλά λέμε τώρα αν τύχει.
  • Αν κάπου στην μέση του βαψίματος θέλετε να ξεκουραστείτε λίγο, τυλίξτε το πινέλο σας με λίγη διαφανή μεμβράνη κουζίνας, αλουμινόχαρτο ή πλαστικό σακουλάκι, για να μη στεγνώσουν οι τρίχες του.
  • Φυλάξτε τα πινέλα σας σε οριζόντια θέση, τυλιγμένα σφιχτά με εφημερίδα. Έτσι, οι τρίχες τους δεν θα τσακίσουν.
  • Ένα καινούριο πινέλο μπορεί στην αρχή ν' αφήσει λίγες σκόνες και τρίχες, γι' αυτό μην το χρησιμοποιήσετε την πρώτη φορά για τα τελειώματα κάποιας δουλειάς, αλλά μονάχα για να περάσετε το πρώτο χέρι.
Όχι μόνο για να βάψετε
  • Τα πινέλα γίνονται ιδανικά "ξεσκονόπανα" για τα στόρια σας, τις φέτες του καλοριφέρ, το πληκτρολόγιο του κομπιούτερ και όλα τα σκαλιστά έπιπλα, όπου το κοινό ξεσκονόπανο αποδεικνύεται ανίσχυρο.
  • Ένα πινέλο θα καθαρίσει "τρυφερά" διάφορα ευαίσθητα αντικείμενα, όπως το αμπαζούρ μιας λάμπας ή τα μεταξωτά ψεύτικα λουλούδια.
Μετακομίσεις και διακοσμήσεις
  • Για να μη βάψετε και τα τζάμια μαζί με τις κάσες του παραθύρου, σκεπάστε τα πρώτα με βρεγμένες εφημερίδες. (Αυτό ισχύει σε όσους έχουν ακόμη ξύλινα παράθυρα που χρειάζονται βάψιμο).
  • Αν δεν είστε σίγουροι ότι το χρώμα που διαλέξατε για τους τοίχους είναι πραγματικά ωραίο, βάψτε ένα φύλλο χαρτόνι και κρεμάστε το στον τοίχο. Έτσι, θα έχετε κάποια άποψη για το τελικό αποτέλεσμα.
  • Όταν μετακομίζετε, πρώτη σας δουλειά πρέπει να είναι το στήσιμο και το στρώσιμο του κρεβατιού σας. Στο τέλος της ημέρας, θα είστε ένα "όρθιο πτώμα" και το μόνο που δεν θα αντέχετε θα είναι να στρώνετε κρεβάτια!
  • Αν το ταβάνι σας είναι πολύ ψηλό, "κόψτε" του ύψος βάφοντάς το σε πιο σκούρο χρώμα από τους τοίχους. Αντίστροφα, ένα χαμηλό ταβάνι θα "πάρει" ύψος αν το βάψετε σε πιο ανοιχτό χρώμα από τους τοίχους.
Καθαριότητες
  • Ένα υγρό, πολύ καλά στυμμένο, ξεσκονόπανο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στο να μαζεύει τη σκόνη, από ένα στεγνό και χνουδωτό πανί, που μάλλον μας παιδεύει παίρνοντάς την από το ένα έπιπλο και μεταφέροντάς την αυτούσια στο επόμενο!
  • Προσθέστε σε ζεστό νερό μια σταγόνα μαλακτικό για τα ρο΄χα και με το διάλυμα αυτό καθαρίστε την οθόνη της τηλεόρασης και όλες τις γυάλινες ή κρυστάλλινες επιφάνειες. Έτσι, εξουδετερώνετε τον στατικό ηλεκτρισμό και εμποδίζετε τη συσσώρευση της σκόνης.
  • Διώξτε τα μυρμήγκια από το σπίτι ή τα ντουλάπια σας, σκορπίζοντας στον πάτο τους άφθονο ταλκ. Τα εργατικά αυτά έντομα το απεχθάνονται και θα φύγουν από εκεί που ήρθαν.
  • Ο μαϊντανός είναι ο καλύτερος διώκτης της μύγας, η οποία δεν αντέχει τη μυρουδιά του. Τώρα, λοιπόν, που τα παράθυρα είνα ανοιχτά και οι μύγες μπαινοβγαίνουν ελεύθερα, διώξτε τις από της κουζίνα σας, φυτεύοντας μαϊντανό σε γλαστράκια, τα οποία θα τοποθετήσετε κοντά στο παράθυρο της κουζίνας.


Λοιπόν αυτά είχα να σας πω προς το παρόν...Σιγά...σιγά θα σας τα λέω μην πάθετε και over dose και επίσης για να τα εμπεδώσετε... Μην ανησυχείτε...όμως θα επανέλθω...

27 σχόλια:

σ αγαπω είπε...

Ευακι..ευακι...ευακι..

κανω κυμα θαλασσας οπως στα γηπεδα..

καλως ηρθες ξανα!!!!!!!!!

τι κανεις πως εισαι εκτος απ την κουραση?..

πολυ χρησιμη και η σημερινη σου αναρτηση. με εξυπνα κολπά

καλο ξημερωμα να εχεις με φιλια ουαουυυυ που γυρισες..

Γιάννα είπε...

Εύα μου κορίτσι μου με έσωσες!!!!!!!! Η συμβουλές σου ήρθαν στη κατάλληλη στιγμή που τις έχω ανάγκη...ο καλός μου αποφάσισε να βάψει το σπίτι εξωτερικά και κοντεύει να βάψει ακόμα και το...σκύλο όπως καταλαβαίνεις!!!! Πολύτιμες οι συμβουλές σου....
Καλή ξεκούραση λοιπόν απο τα βαψίματα σου και καλό σου βράδυ!!!!
Φιλιά

Maria B. είπε...

Ευακι μου τι καλά που τελείωσες !! τώρα μπορείς να απολαύσεις το καλοκαίρι χωρίς αγχος !!! ευχαριστούμε για τις συμβουλές είναι όλες μια και μια.

Τώρα που τελείωσες, για να δούμε θα έρθεις κατά τα μέρη μας για κανένα μπάνιο ???

φιλια πολλά πολλά

χρυσάνθη είπε...

Πολύ χρήσιμες συμβουλές!!!Νάσαι καλά!!!!

Eva Z. είπε...

Καλώς σε βρήκα...σ' αγαπώ..Ευχαριστώ για το κύμα θάλασσας και το καλωσόρισμα...Να είσαι καλά...φιλιά πολλά...

Eva Z. είπε...

Γεια σου Γιάννα μου..χαίρομαι που θα βοηθήσω σε κάτι..με τις συμβουλές αυτές γιατί εγώ όταν τις είδα είχα τελειώσει πια οπότε...δεν μπορείς να φανταστείς τι γκάφες έχω κάνει μέχρι να τελειώσω...Φιλιά πολλά...

Eva Z. είπε...

Μαράκι μου τι καλά που σας ξαναβρίσκω...πραγματικά χάθηκα από τον κόσμο...ούτε έξω δεν έχω βγει.. αλλά πάει πια τέλειωσε..και ευελπιστώ να σας επισκεφθώ για κανένα μπανάκι...Φιλάκια..

Eva Z. είπε...

Γεια σου Χρυσάνθη μου...να είσαι κι εσύ πάντα καλά...

Dizzy button είπε...

πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σχετικά με το βάψιμο...μια φίλη πρότεινε να την βοηθήσω να βάψει το δωμάτιό της...θα το παίξω ειδική και εμπειρη τώρα!!! Χα!χα! ε,,περιμένουμε και φωτογραφίες με τα χρώματα που διάλεξες στο σπίτι : Ρ φιλάκια!

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Πάνω στην ώρα...Σήμερα ξεκίνησα βάψιμο...

Eva Z. είπε...

Γεια σου Βάνα μου. Έτσι να της το παίξεις ειδική και έμπειρη. Εγώ τα είδα όλα αυτά εκ των υστέρων. Φιλιά πολλά.

Eva Z. είπε...

Καλό κουράγιο με το βάψιμο..."Στον δικό μου υπέροχο κόσμο.." Εγώ τα έφτυσα κοινώς..αλλά ευτυχώς τελείωσα.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μα είπα κι εγώ, που χάθηκες φιλενάδα??
Τουλάχιστον εσύ τελείωσες και θα απολαύσεις τώρα το σπιτάκι σου, εγώ που δεν έχω ξεκινήσει ακόμα? σνιφ!
Φιλιά πολλά!

Eva Z. είπε...

Γεια σου Ελενάκι μου...χάθηκα πράγματι αλλά αν δεν το έκανα έτσι δεν θα τελείωνα..Η αλήθεια είναι ότι τώρα που το βλέπω το σπίτι βαμένο και καθαρό ξεκουράζομαι αλλά είναι μανίκι η όλη ιστορία...όσο για σένα θα κάνεις βάψιμο κι εσύ? Καλό κουράγιο..Φιλιά πολλά.

το χειρότεχνο είπε...

καλως ήρθες και παλι τη γειτονια κ καλα τελειωματα με το σπιτι σου!!!πολυ ωραιες κ χρησιμες οι συμβουλες σου!!

Kiki είπε...

Μα είπα κι εγώ τι έπαθε αυτό το παιδί!!! Καλή ξεκούρασηηηηη..... και να χαρείς το ανανεωμένο σου σπιτάκι!!! και φυσικά ευχαριστούμε για τις πολύτιμες οδηγίες σου!!! Φιλιά πολλά κοριτσάρα μου!!!

Eva Z. είπε...

Σ' ευχαριστώ "το χειρότεχνο" για τα καλά σου λόγια...Καλή νύχτα..

Eva Z. είπε...

Φιλιά πολλά και σε σένα Kiki μοθ. Δεν έπαθα τίποτα...λίγο ανανέωση ήθελα αλλά χάθηκα στην κυριολεξία..Καληνύχτα..

maria είπε...

Καλως ηρθες ξανα :)) πολυ χρησιμες και με λεπτομεριες οι συμβουλες σου!! μπραβο Ευακι!! :)

Eva Z. είπε...

Για σου Μαράκι...καλώς σας βρήκα όλες...μου λείψατε..Φιλιά

Τζέσσυ είπε...

Καλώς την!!!!!
Πολύ χρήσιμες συμβουλές Ευάκι!!!!!
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!!!!!!
Τα λέμε!!!!!!
Φιλιά!!!!!!

Eva Z. είπε...

Καλημέρα Τζέσσυ μου..καλώς σας βρήκα πάλι..Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..Φιλιά πολλά.

Kiki είπε...

Καλό μήνααααα!!!!

magda είπε...

Εύα μου, καλώς ήρθες!!!
Λυπάμαι που κουράστηκες τόσο, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι είσαι πολύ χρυσοχέρα και πολύ νοικοκυρά!!!
Ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου!!!
Να έχεις ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι!
Πολλά φιλάκια

Eva Z. είπε...

Καλό μήνα και σε σένα Κική...να είσαι καλά.

Eva Z. είπε...

Μάγδα μου καλημέρα και καλό μήνα καλώς σε βρήκα. Πράγματι κουράστηκα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά σε σχέση με κάποια άλλα κορίτσια που συναντάω σε κάποια blogs δεν είμαι μπροστά τους τίποτα... Αυτές είναι πράγματι χρυσοχέρες και νοικοκυρές..
Σου εύχομαι και σένα ένα δροσερό και ξεκούραστο καλοκαίρι.
Φιλιά πολλά.

manousina είπε...

Μπορεί να κουράστηκες αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο.
χρήσιμες οι συμβουλές σου!!!