16 Σεπ 2011

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ


ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ Η ΕΥΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΣΤΟΝ ΑΔΑΜ;

Το κυνήγι του έρωτα, η προσπάθεια να συγκινήσει και να παρασύρει κανείς σε.....αταξίες το αντικείμενο του ερωτικού του πόθου είνα πρωταρχικής σημασίας για τον άνθρωπο από τότε που κατέβηκε από τα δέντρα (ίσως και πρωτύτερα).
Κι επειδή....νηστικό αρκούδι δεν χορεύει -πόσο μάλλον να έχει διάθεση για "άλλα" πράγματα- η προσφορά τροφής (οποιασδήποτε τροφής) δρούσε τότε ως ισχυρό αφροδισιακό. 

Όταν με τον καιρό η κοινωνία εξελίχθηκε τόσο ώστε η άμεση ύπαρξη τροφής να είναι πια δεδομένη, αφροδισιακά άρχισαν να θεωρούνται τα τρόφιμα και τα καρυκεύματα εκείνα που ήταν σπάνια και πανάκριβα. (Για παράδειγμα, η πατάτα και η ντομάτα θεωρήθηκαν ισχυρότατα αφροδισιακά και εξαιρετικές λιχουδιές όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην Ευρώπη).
Ένα άλλο στοιχείο που καθόρισε στα πανάρχαια χρόνια την κατάταξη ορισμένων τροφίμων στα αφροδισιακά ήταν η ομοιότητά τους με τα ανδρικά ή με τα γυναικεία γεννητικά όργανα (για ορισμένα απ' αυτά αναρωτιέται κανείς πόσο διεστραμμένη φαντασία είχαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!)
, με το γυναικείο στήθος (μήλα, κ.α.) ή με την γονιμότητά τους ως είδη (π.χ. τα ψάρια με τα εκατομμύρια αυτά τους - και επομένως και τα αυγά των ψαριών).
Τελικά, αν εξαιρέσουμε από τον κατάλογο τα τρόφιμα εκείνα που δυναμώνουν τον οργανισμό λόγω των βιταμινών και των μετάλλων που περιέχουν και δημιουργούν επομένως και τις προϋποθέσεις για περαιτέρω απολαύσεις, τα υπόλοιπα δρουν ως αφροδισιακά ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι έχουν την δύναμη να μας διεγείρουν κι όχι επειδή πράγματι διαθέτουν μαγικές ιδιότητες...


Θεά και προστάτις του Έρωτα η πανέμορφη Αφροδίτη. Αυτή που μας έχει αιχμαλωτίσει ουκ ολίγες φορές στο ονειρικό -αλλά και βασανιστικό συνάμα- βασίλειό της.
Εκεί όπου όλα παίρνουν διαφορετικές περίεργες διαστάσεις κι εμείς χανόμαστε, παρασυρμένοι στην δίνη των συναισθημάτων μας, από τα μεθυστικά αρώματα των λουλουδιών, τους ξεμυαλιστικούς ήχους, τις μαγικές γεύσεις εδεσμάτων και ποτών, όλων όσων κορυφώνουν τον ερωτικό μας οίστρο και μας βγάζουν από τα επίπεδα του κόσμου τούτου...

Κι αν ποτέ καταφέρουμε να ξαναβρούμε τον δρόμο της επιστροφής, ο νους μας είναι πως να γυρίσουμε πάλι πίσω. Και τότε αναζητάμε όλα εκείνα τα αρχέγονα φίλτρα του έρωτα, που, εδώ και χιλιετίες, το φιλήδονο γένος των ανθρώπων έχει ανακαλύψει στον κόσμο των ζώων, των φυτών, αλλά και των ανόργανων ουσιών.
Τα αφροδισιακά δηλαδή πάσης φύσεως και μορφής, γέυματα, ποτά, γητέματα.
Και εντάξει, ας αφήσουμε κατά μέρος τις γητειές.
Αυτές προϋποθέτουν επαφή με δύσκολες συνειρμικά καταστάσεις, που δεν θα μας απασχολήσουν αυτή την φορά. Όμως μην μου πείτε ότι η αφροδισιακή δύναμη ορισμένων φαγητών και ποτών σας αφήνει ασυγκίνητες, γιατί τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Πρώτον: να ψεύδεσθε ασυστόλως. Είναι η καλύτερη περίπτωση -και σας την εύχομαι ολοψύχως.
Δεύτερον: να πάσχετε από βαρειάς μορφής....αδιαφορία ως προς το σεξ. 

Είναι ότι χειρότερο και σας το απεύχομαι. Πάντως, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε -έστω και αν διαβάσετε τα παρακάτω μόνο από περιέργεια- είναι βέβαιο ότι θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Εδέσματα, λοιπόν, και ποτά αφροδισιακά. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε;
Υπάρχει μια παράρχαια θεωρία, της οποίας οι ρίζες χάνονται στα βάθη της Ανατολής, η οποία πρεσβεύει ότι οι τροφές, οι διεγείρουσες στον άνρθωπο τον μαγικό ερωτισμό, την σεξουαλικότητα αλλά και την δημιουργικότητα -μήπως κι αυτή είδος ερωτικής κατάστασης δεν είναι; -συνιστούν την κατηγορία που θα χαρακτηρίζαμε ως "ελαφρά κι υγιεινή διατροφή". Σε αυτή συγκαταλέγονται τα φρούτα, τα δημητριακά, τα πράσινα λαχανικά, πάμπολλα από τα βότανα, το μέλι, το γάλα και τα παράγωγά του. Όλα συνδυαζόμενα μεταξύ τους με την αλχημεία της απλής μαγειρικής, καθώς και με έναν γενικότερο τρόπο φυσικής ζωής -ιδανικά κοντά στον καθαρό αέρα, τον ήλιο, την θάλασσα, τα δέντρα και τα φυτά -συντηρούν και απελευθερώνουν, σε καθημερινή βάση, τις αναζωογονητικές δυνάμεις του ανθρώπου.
Για πιο δυνατές όμως συγκινήσεις και εάν το ζητούμενο είναι η έκσταση του φλογερού ερωτισμού, τότε το διαιτολόγιό μας μπορεί κατά περίπτωση να ενισχύεται με άλλα γνωστά αφροδισιακά, όπως ορισμένα θαλασσινά (στρείδια, χτένια, μύδια, σολομός, χαβιάρι, μπρικ, αυγοτάραχο, κ.α.), αυτά σπάνιων και μη πτηνών, κυνήγια, βολβούς, μπαχαρικά καυτερά ή μυρωδάτα, καλά κρασιά και ενίοτε γλυκόπιοτα, ή κάποια σαμπάνια ευγενικής καταγωγής. Αυτά δεν πρέπει βέβαια να μας γίνουν διατροφική συνήθεια γιατί σύντομα θα βλάψουμε και την υγεία και το πορτοφόλι μας...Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ορισμένα από τα πιο "αθώα" αγαθά που μπαίνουν καθημερινά στο τραπέζι μας -σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς- κρύβουν μέσα τους τεράστια αφροδισιακή ενέργεια.
Αξίζει να τα αναφέρουμε, αρχίζοντας από τα φρούτα: Λέγεται ότι τα μήλα, οι μπανάνες και τα εσπεριδοειδή, αλλά και οι φράουλες και τα κεράσια, τα σταφύλια και τα σύκα, όπως επίσης τα ρόδια και τα κυδώνια, ξυπνούν μέσα μας τον ερωτικό πόθο. Από τα λαχανικά, υποκινητές του...πόθου θεωρούνται τα μαρούλια, οι πιπεριές και οι αγγινάρες. ΄Οπως επίσης τα φασολια, τα μπιζέλια και τα κουκιά. Όσο για τα σπαράγγια και τα μανιτάρια, η φήμη τους φτάνει στις μέρες μας από τα χρόνια των αρχαίων προγόνων μας. Και συνεχίζουμε με τα ταπεινά αρωματικά -αυτά που φυτρώνουν στις γλάστρες μας και τους αγρούς και ούτε που θα το βαζε ο νους μας ότι συντελούν στην αναζωπύρωση της ερωτικής επιθυμίας: Βασιλικός, μέντα, ρίγανη, μαϊντανός και σέλινο, δυόσμος, θυμάρι, εστραγκόν και κόλιαντρο, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θρούμπι, μάραθο και μελισσόχορτο, είναι και αυτά υπεύθυνα για την σεξουαλική μας ευρωσία...Φόρος τιμής τώρα -και δικαιολογημένα- στην αντράκλα, στο κάρδαμο, στο σερνικοβότανο και στο δίκταμο (ή αλλιώς έρωντα) για την ουδέποτε αμφισβητήσιμη αφροδισιακή τους αξία. Από τις ρίζες και τα βολβοειδή είναι γνωστές οι διεγερτικές ιδιότητες που αποδίδονται στην πιπερόριζα ή τζίντζερ, στον κρόκο ή σαφράν (την γνωστή μας ζαφορά) και στο απαωανατολίτικο τζινσένγκ.
Αλήθεια όμως, πόσα γνωρίζουμε για τις απόκρυφες δυνάμεις των καρότων, των πράσων, των σκόρδων, και των κρεμμυδιών, που καθημερινά συνδιαλέγονται με τις κατσαρόλες μας;

Από τους θησαυρούς της φύσης, τέλος, που συντηρούν την ερωτική φλόγα, εξέχουσα θέση έχουν τα μπαχαρικά, γαρύφαλο, κανέλλα, γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, σινάπι, κύμινο και κάπαρη. Το μεθυστικό άρωμά τους και η πικάντικη γεύση τους παραπέμπει στις χίλιες και μια νύχτες....
Και βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το λάδι ("φάε λάδι κι έλα βράδυ", λέει ο λαός), ούτε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς, ούτε και την σοκολάτα.
Το μυστικό φυσικά δεν κρύβεται στις....ποσότητες που θα καταναλώσουμε από όλα αυτά, αλλά σους κατάλληλους συνδυασμούς και στην σωστή ισορροπία των στοιχείων -όπως επίσης στην διάθεσή μας να "περάσουμε" τον έρωτα μέσα από το...στομάχι του καλού μας και το δικό μας. Η ιεροτελεστία ενός καλοστημένου γεύματος είναι πράξη ερωτική από μόνη της. Η κοινωνία, η οικογένεια και το καταναλωτικό περιβάλλον μας δεν παύουν να μας το υπενθυμίζουν καθημερινά, με κάθε τρόπο. Άλλωστε, το ξέρουμε κι από μόνες μας. Από προσωπική πείρα...
Γι' αυτό αν η παρέα σας παρουσιάζει ενδιαφέρον, μην διστάζετε. Δημιουργήστε αμέσως στην πιο αισθησιακή ατμόσφαιρα (τα αρώματα των μπαχαρικών κυκλοφορούν και σε κεριά...). Αναζητήστε την συνταγή που περιλαμβάνει κατά προτίμηση όλα τα αφροδισιακά που αναφέραμε παραπάνω, ενδυθείτε με ύφος λάγνο και πολύ σεξ απήλ και να είστε σίγουρες ότι το ερωτικό σας γεύμα θα έχει την πολυπόθητη κατάληξη που αναμένετε.
ΤΟΝΙΑ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ

9 σχόλια:

para-kelsoscooks είπε...

Γιατρέ,
μας έβαλες σε σκέψεις. Τώρα αν είναι καλές ή κακές , θα δείξει.

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

σ αγαπω είπε...

μια μπουκιά και ένα βλέμμα...

μμ..

πολυ χρήσιμη η σημερινή αναρτηση!!!..:))

καλη μας συνεχεια με φιλια καυτερα..:))

mia είπε...

Aντε να δούμε.....

ΕΛΕΝΑ είπε...

Βρε Ευάκι, είσαι σίγουρη ότι αν πάρω το λάγνο βλέμμα μου (που είναι και το συνηθισμένο μου δηλαδή:P) και σερβίρω στον καλό μου μαρούλια, μπιζέλια, πιπεριές και κουκιά, θα έχω αποτέλεσμα??
Φιλιάαααααα!!!!!

love2love είπε...

ειχε οικονομικα προβληματα και οικονομικες δυσκολιες και ο μαγειρας στον παραδεισο και βρηκε το μηλο προχειρο ευχαριστω που περνας απο το σπιτι μου

Helen Gr είπε...

Σε παρακαλώ, πέρασε από το blog μου, διότι μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση σε περιμένει! Καλή και όμορφη μέρα.

Eva Z. είπε...

Χίλια συγνώμη κορίτσια μου που δεν είπα έστω και μια κουβέντα στα σχόλιά σας αλλά η εβδομάδα μου ήταν πολύ πηγμένη και ούτε που πρόλαβα να βάλω και καμμιά καινούρια ανάρτηση..

@ para-kelsoscooks σκέφτηκα ότι αφού δεν έχουμε σ' αυτή την χώρα που ζούμε τι άλλο να κάνουμε και τα έχουμε όλα λυμένα, δεν είναι καλό να μας βάλουμε λίγο να σκεφτούμε και έτσι βγήκε το ερώτημα...

@ Έφη μου μελέτησε κι εσύ την κατάσταση για να δούμε τι θα δούμε...

@ Έτσι σε θέλω Σ'αγαπώ με φιλιά καυτερά και παθιασμένα...

@ Αχ mia μου πρέπει να δούμε γιατί αν δεν δούμε χαθήκαμε...

@ Ελενάκι μου είμαι σίγουρη ότι αν πάρεις το λάγνο βλέμμα σου και κάνεις όλα τα υπόλοιπα τότε θα πετύχει η συνταγή...

@ love2love μου άρεσε η εκδοχή σου..γέλασα πολύ...ανταποδίδω τις ευχαριστίες για την επίσκεψή σου...

@ Ελένη μου θα περάσω από το blog σου αν και μάντεψα την πρόσκληση γιατί την είδα σε όλα τα blogs...Με χαρά θα την κάνω κι εγώ...

Καλό Σ/Κ σε όλες σας...Φιλιά πολλά.

Summertime Blues είπε...

είπα να σου πω μια πρωινή καλημέρα σε μια παλιότερη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση.
φιλιά!