13 Σεπ 2011

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ........


Αν χρησιμοποιείτε διάφανη μεμβράνη για διάφορες δουλειές, φυλάξτε το ρολό της στο ψυγείο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα κόβετε το κομμάτι που θέλετε, χωρίς το μισό να κολλάει στα δάχτυλά σας ή να γίνεται πλισέ.

Ο μαϊντανός είναι ο καλύτερος διώκτης της μύγας, η οποία δεν αντέχει τη μυρουδιά του. Τώρα, λοιπόν, που έχουμε ακόμα τα παράθυρα ανοιχτά και οι μύγες μπαινοβγαίνουν ελεύθερα (αν δεν υπάρχουν σίτες), διώξτε τις από την κουζίνα σας, φυτεύοντας μαϊντανό σε γλαστράκια, τα οποία θα τοποθετήσετε κοντά στο παράθυρο της κουζίνας.

Μήπως κάπου κάπου σας ψιλοκαίγεται το φαγητό; Μήπως φτιάχνετε κρέμες για τα παιδιά και το γάλα "αρπάζει"; Σε όλες τις περιπτώσεις που κάτι τρέχει με τον πάτο της κατσαρόλας σας, η λύση είναι μία. Καθαρίστε ένα κρεμμύδι, κόψτε το σε ροδέλες και βάλτε το στην ταλαιπωρημένη κατσαρόλα, με άφθονο νερό. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφού το νερό πάρει 2-3 βράσεις, σβήστε το μάτι και αφήστε το "σύστημα" ως έχει, μέχρι την άλλη μέρα. Τότε, θα μπορείτε πια να πλύνετε την κατσαρόλα σας όπως συνήθως. Και θα γίνει πεντακάθαρη, χωρίς να σας ταλαιπωρήσει καθόλου.

Το νερό και το σαπούνι δεν αρκούν για να καθαρίσουν καλά οι βούρτσες και οι χτένες σας και ν' απαλλαγούν από όλα τα υπολείμματα ζελέ, μους, λακ και των υπόλοιπων προϊόντων με τα οποία "ταλαιπωρούμε" τα μαλλιά, τις χτένες και τις βούρτσες μας! Η μόνη πραγματικά αποτελεσματική λύση είναι η....χλωρίνη! Βυθίστε τα κομμωτικά σας σύνεργα σε αραιωμένη χλωρίνη και αφήστε τα 10 λεπτά. Μετά, ξεπλύνετέ τα πολύ καλά. Θα λάμπουν, πεντακάθαρα, σαν καινούργια.

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να μην μπορούμε ν΄ανοίξουμε το σωληνάριο της κόλλας, επειδή το καπάκι έχει κολλήσει και δεν βγαίνει! Και τότε αγανακτούμε, πετάμε την κόλλα στα σκουπίδια, ενώ συγχρόνως δεν κάνουμε και την δουλειά μας! Για να μη σας ξανατύχει, λοιπόν, τέτοια αναποδιά, στάξτε στο καπάκι μια σταγόνα λάδι, πριν το βιδώσετε. Ετσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε την κόλλα σας, το σωληνάριο θ' ανοίξει πανεύκολα!

Σύμφωνοι, είναι ακόμα καλός καιρός, αυτό όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα να σας πονέσει ο λαιμός σας, πράγμα εξαιρετικά δυσάρεστο, ιδίως αν βρίσκεστε σε διακοπές. Θυμηθείτε, λοιπόν, μια σοφή και θαυματουργή -όλες τις εποχές του χρόνου- συνταγή της γιαγιάς. Βάλτε σε κατσαρολάκι το χυμό ενός λεμονιού, με δύο κουταλιές ζάχαρη και τρεις κουταλιές μέλι. Ζεστάνετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και πιείτε το, όσο πιο ζεστό αντέχετε, κατά προτίμηση πριν πέσετε για ύπνο.

Τα κεριά θα "καίνε" περισσότερη ώρα, αν πριν τα ανάψετε τα αφήσετε για λίγες ώρες στην κατάψυξη του ψυγείου σας.

"Απομυζήστε" και τις τελευταίες σταγόνες του κέτσαπ από το μπουκάλι, βυθίζοντάς το σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά.

Ένα κόλπο για να εξαφανίσετε τα σημάδια από το παλιό στρίφωμα, όταν μακρύνετε τα ρούχα των παιδιών. Διαλύστε μια ασπιρίνη σε λίγο νερό, βρέξτε με το διάλυμα αυτό το σημάδι του στριφώματος και σιδερώστε το πολύ καλά, αφού σκεπάσετε το σημείο με μαλακό πανί.

Καπάκια, φελλοί, πώματα...πολλές φορές φέρονται σαν να έχουν βαλθεί επίτηδες να μας σπάσουν τα νεύρα! Κι επειδή, ως ανεξάρτητες γυναίκες, δεν καταδεχόμαστε να τρέχουμε συνέχεια στον άντρα του σπιτιού, επικαλούμενες τη φυσική του ανωτερότητα, ανακαλύπτουμε διάφορους τρόπους για να καταρρακώσουμε τον αντίπαλο! Κανένα καπάκι από γυάλινο βάζο δεν θα σας αντισταθεί, αν το γυρίσετε ανάποδα και του δώσετε μια γερή ξυλιά στον ποπό! Αμάθητο σε τέτοια συμπεριφορά, θα υποχωρήσει αμέσως μόλις γυρίσετε το βάζο από την καλή και στρίψετε το καπάκι. Αν ο εχθρός σας είναι βάζο με μαρμελάδα, βάλτε το για λίγο κάτω από ζεστό νερό. Η ζάχαρη, που ίσως έχει λειτουργήσει σαν κόλλα στις στροφές του καπακιού, θα λιώσει και η μαρμελάδα θ' ανοίξει πολύ εύκολα. 
Τώρα βέβαια αν γλυστράνε τα χέρια σας επάνω στο καπάκι, πάρτε ένα φαρδύ, σκληρό λαστιχάκι και περάστε το γύρω από αυτό. Ξαναδοκιμάστε. Το λαστιχάκι εμποδίζει το χέρι σας να γλιστράει κι έτσι το καπάκι θ' ανοίξει πολύ εύκολα.
Κι αν η τάπα της μπανιέρας σφήνωσε και η αλυσιδούλα με την οποία συνήθως την τραβάμε έχει σπάσει, χρησιμοποιήστε τη γνωστή βεντούζα που έχουμε για να ξεβουλώνουμε τις αποχετεύσεις. Η τάπα θα πεταχτεί αμέσως! Ας μη μιλήσουμε όμως για φελλούς κόκκινου κρασιού ή σαμπάνιας, γιατί αυτό είναι καθαρά αντρική δουλειά, και καμία κυρία που σέβεται τον εαυτό της δεν θα φτάσει σε τέτοιο (ανόητο) σημείο ανεξαρτησίας ώστε ν' ανοίγει μόνη της τέτοια ποτά!

15 σχόλια:

mia είπε...

Μα τι χρυσή ανάρτηση είναι αυτή.....

Kiki είπε...

Γειά σου κοριτσάκι με τις φοβερές συμβουλές!!!! Η χαρά της νέας νοικοκυράς είσαι!!! Φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ανάρτηση θησαυρός Ευάκι, την αντιγράφω πάραυτα!!!
Πολλά φιλιά!

Rena Christodoulou είπε...

ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ!!!!
ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ!!!!!!!!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ!!!!!!!!!!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!

Eva Z. είπε...

Καλημέρα mia μου. Να είσαι καλά.

Eva Z. είπε...

Καλημέρα Κική μου. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..Φιλιά.

Eva Z. είπε...

Καλημέρα Ελενάκι...Πότε θα πιούμε καφεδάκι? Φιλάκια..

Eva Z. είπε...

Γεια σου Ρένα. Κι εγώ χαίρομαι που βρεθήκαμε...Θα τα λέμε οπωσδήποτε.

maria είπε...

παρα πολυ χρησιμα!!! ειδικα (για εμενα) αυτο με τις κατσταρολες... θα δοκιμασω αμεσως!!! :)

Maddie είπε...

Τι ωραίες συμβουλές! Αυτό με την κόλλα θα το δοκιμάσω γιατί πάντα μου συμβαίνει:)

Eva Z. είπε...

Γεια σου Μαρία μου..και μένα μου άρεσε αυτό με τις κατσαρόλες. Χρησιμότατο..

Eva Z. είπε...

Γεια σου Maddie. Πολύ καλό επίσης και με την κόλλα.

χρυσάνθη είπε...

Χρησιμότατες συμβουλές!!!!Νάσαι καλά!!!Φιλάκια!!!

Asteri είπε...

Πολύ χρήσιμες συμβουλές!

Summertime Blues είπε...

γεια σου.
ψαχουλεύοντας βρέθηκα κι εδώ. σκέφτομαι να γράψω σ ένα χαρτάκι στο παράθυρο μαϊδανός! (για μύγες), για να μην το ξεχάσω.
πώς τα περνάς στο νότο;