2 Νοε 2010


Κωνσταντινούπολη...Ιστανμπούλ...Βασιλεύουσα...Με όποιο όνομα κι αν την πεις,μια είναι η Πόλη,μοναδική, υπέροχη, βαφτισμένη στα μυστήρια της Ανατολής!
Στον τόπο αυτό γεννιέται η Θεανώ।Μια κοπέλα που κουβαλάει μέσα της κάτι απο την μαγεία τη Πόλης και κάτι απο το ανυπότακτο πνεύμα της।
Η Θεανώ θα μεγαλώσει ,θ' αγαπήσει και θα παντρευτεί।Τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου १९५५ ,θα βρεθέι μέσα στη δίνη των Σεπτεμβριανών।Μια μαύρη σελίδα στη Ιστορία των Ελλήνων της Πόλης γράφεται με το αίμα πολλών।Θύμα της αγριότητας των Τούρκων και η Θεανώ।Όταν συνέλθει,τίποτε δε θα είναι πια όπως παλιά। Μια λύκαινα θα γεννηθεί εκείνο το βράδυ και όποιος από δω κι εμπρός την πλησιάσει για να της κάνει κακό, θα γίνει κομμάτια από τα κοφτερά της δόντια।
Δέκα χρόνια μετά , η Θεανώ θα ζήσει τον εφιάλτη της απέλασης στην Ελλάδα και τον πόνο του ξεριζωμού,και θα έρθει αντιμέτωπη με το ρατσισμό και την καχυποψία।Η λύκαινα θα ξυπνήσει πάλι,και όσοι έφταιξαν θα πληρώσουν ακριβά।
Ή μήπως θα πληρώσουν και αθώοι?
Μια ιστορία για μια γυναίκα που βίωσε την αγάπη και το μίσος,κι έγινε αγρίμι για χάρη των αγαπημένων της.

1 σχόλιο:

Vasia b. είπε...

Η Λένα Μαντά ξεκινά και περιγράφει πολύ όμορφα την ζωή της Θεανώς στην Πόλη.Κάνει μια πολύ σημαντική αναφορά στα Σεπτεμβριανά και στο διωγμό των Ελλήνων αργότερα απο την Πόλη.
Μέχρι εκεί καλά.
Το κομμάτι του βιβλίου που είναι και αρκετα μεγάλο στο οποίο αναφέρει τη ζωή της Θεανώς και τους έρωτες της στην Αθήνα δεν θα έλεγα ότι με έντυπωσίασε όπως το πρώτο.
Περίμενα απο την Θεανώ περισσότερα και σημαντικότερα απο εκδίκηση και παράλογους έρωτες!!!