16 Νοε 2010

Έκθεση Φωτογραφίας "Τοπία μέσα στον Χρόνο"

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης της Χρύσας Τσοβίλη "Τοπία μέσα στον Χρόνο" στον χώρο Τέχνης Μ55projects.
Η έκθεση αποτελεί μέρος της δραστηριότητας του χώρου τέχνης Μ55 για προώθηση του έργου νέων φωτογράφων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
" Η φωτογράφος, έχοντας ως έμπνευση αλλά και σημείο αναφοράς την ένταση των στοιχείων που κυριαρχούν στην φύση, καταγράφει τοπία που προσφέρουν ένα αίσθημα νοσταλγίας του παρελθόντος και φυγής από την εξέλιξη του σύγχρονου πολιτισμού.
Η Τσοβίλη αντιμετωπίζει το τοπίο, χωρίς ίχνος γραφικότητας, ως πηγή μεγαλοπρέπειας και δέους αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την επιβλητικότητα του και την υποταγή των αισθήσεων στο θείο.
Πρόκειται για ένα συνεχή διάλογο ανάμεσα στα φυσικά στοιχεία, ουρανό και θάλασσα με την κραταιά γη. Βαριά γκρίζα σύννεφα δεσπόζουν πάνω από λόφους και χωριά, αστικά και βιομηχανικά τοπία, ενώ το υγρό στοιχείο διαμορφώνει τη θέση του ορίζοντα".

Η έκθεση θα βρίσκεται στο όμορφο νεοκλασικό κτίριο της οδού Μαυρομιχάλη 55 στα Εξάρχεια μέχρι της 30 Νοεμβρίου.
Επιμέλεια Έκθεσης, Νίνα Κασσιανού
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 18:00 - 21:00
Τηλ.: 210 3624856

Βλέποντας τις φωτογραφίες της Χρύσας Τσοβίλη θα ήθελα να σημειώσω ότι πράγματι η φωτογράφος αντιμετωπίζει το τοπίο χωρίς ίχνος γραφικότητας και νοιώθεις την ένταση των στοιχείων της φύσης εκτός από το τοπίο να δεσπόζουν και στην διάθεσή σου.
Προσωπικά θα προτιμούσα ακόμα και αυτά τα βιομηχανοποιημένα κτίρια που δεν προσφέρονται για χαρούμενη διάθεση, να φωτογραφίζονταν στην πιο φωτεινή εκδοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: