2 Μαρ 2011

ΟΜΟΡΦΗ, ΒΡΕΞΕΙ – ΧΙΟΝΙΣΕΙ


Συνήθως αυτή την εποχή που παρόλο που είναι Μάρτης η Άνοιξη δεν λέει να έρθει να μας βρει συχνά τυχαίνει να νιώθουμε ξαναμμένες καθώς μπαινοβγαίνουμε στα μαγαζιά, να παγώνουμε στην στάση του λεωφορείου, να ιδρώνουμε στο ζεστό γραφείο μας. Πως μπορούμε να αισθανόμαστε δροσιά στους εσωτερικούς χώρους, ζεστασιά έξω και συγχρόνως να είμαστε κομψές και όμορφες;

ΕΞΥΠΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Τα μαλλιά δεν αντέχουν τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι όταν μπαινοβγαίνουμε συνέχεια από την παγωνιά στην ζέστη, το αποτέλεσμα θα είναι να γίνουν θαμπά και ξηρά, εκτός κι αν ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές:

·        Ένα κοντίσιονερ ειδικό για ξηρά μαλλιά μετά από κάθε λούσιμο θα ξαναδώσει στα μαλλιά την χαμένη τους λάμψη.
·        Μια φορά τον μήνα, η μια φορά την εβδομάδα σε περίπτωση που τα μαλλιά είναι πολύ ξηρά, μπορούμε να τα περιποιούμαστε με μια μάσκα μαλλιών ή ένα ειδικό τονωτικό λάδι. Κάνουμε μασάζ με το προϊόν, το αφήνουμε στο κεφάλι περίπου πέντε λεπτά και το ξεπλένουμε καλά.
·        Τα μαλλιά είναι ένα φυσικό θερμομονωτικό υλικό. Αν τα χτενίζουμε έτσι ώστε να καλύπτουν τα αυτιά, σίγουρα θα κρυώνουμε λιγότερο.
·        Να φοράμε καπέλα ή σκουφιά όταν κάνει πολύ κρύο, αλλά να αποφεύγουμε τις τεχνητές ίνες που ηλεκτρίζουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να φαινόμαστε αχτένιστες.
·        Όταν πρόκειται να φορέσουμε σκουφί ή καπέλο, ας αποφεύγουμε τα προϊόντα τύπου τζελ και μους, γιατί το κεφάλι ενεργοποιεί τα συστατικά τους, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να  «πατικώνονται».
Μόλις βρεθούμε σε κλειστό χώρο, καλό είναι να βγάλουμε αμέσως το καπέλο μας, για να πάει αέρας στις ρίζες και να αποκτήσουν όγκο τα πατικωμένα μαλλιά μας.

ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τις απειλές των χαμηλών θερμοκρασιών να μην ξεχνάμε ότι:

·        Η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από τακτική απολέπιση, για να απαλλάσσεται από τα νεκρά κύτταρα.
·        Το πρόσωπο και ο λαιμός θέλουν σχολαστική ενυδάτωση. Επίσης τα χείλη σκάνε με το κρύο, γι’ αυτό πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας ένα βούτυρο κακάου.
·        Το βαρύ μακιγιάζ δεν θα προστατεύσει το δέρμα μας. Επιπλέον, εκτός του ότι είναι αντιαισθητικό, δεν αφήνει το πρόσωπο να αναπνεύσει. Προτιμότερο είναι ένα διακριτικό μακιγιάζ με προϊόντα καλής ποιότητας σε χρώματα που να αναδεικνύουν τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας. Αν επιλέξουμε ένα καλό ενυδατικό φον-ντε-τεν.
·        Πίσω από το μακιγιάζ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφανη πούδρα. Θα την απλώσουμε με ένα βελούδινο πον-πον το οποίο πιέζουμε στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις.
·        Λίγο ρουζ στους κροτάφους και στα μάγουλα θα δώσει στο πρόσωπό μας μια ζεστή λάμψη.
·        Να θυμόμαστε να βάζουμε κραγιόν τακτικά ώστε να ενυδατώνονται και να προστατεύονται τα χείλη.
·        Για τα μάτια, ας προτιμάμε τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ, για να μην μουντζουρώνονται όταν δακρύζουμε από τον δυνατό αέρα. Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι ένας πολύ αποτελεσματικός «ανεμοφράχτης» - ίσως νομίζετε ότι είναι αστείο να τα φοράμε τον χειμώνα, όμως δίνουν αποτελεσματική προστασία και σίγουρα είναι πιο κολακευτικά από τα κόκκινα δακρυσμένα μάτια.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Αν παραμελήσουμε τα χέρια και τα πόδια μας, σύντομα θα μας…εκδικηθούν. Το δέρμα τους θα αγριέψει και θα σκάσει. Για να μην έχουμε αυτά τα δυσάρεστα αποτελέσματα, χρειάζονται ορισμένες προφυλάξεις.

·        Αν τα χέρια μας έχουν παγώσει, μπορούμε να τρίψουμε τις εσωτερικές πλευρές των καρπών μας μεταξύ τους για λίγα δευτερόλεπτα.  Ή, αν βρισκόμαστε σε εσωτερικό χώρο, να κρατήσουμε τους καρπούς μας κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό. Αν πάλι παραζεσταθούμε, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με κρύο νερό.
·        Μια πλούσια κρέμα ειδική για τα χέρια, θα τα προφυλάξει από την αφυδάτωση.
·        Όταν βγαίνουμε στο κρύο μην ξεχνάμε να φοράμε γάντια - με δάχτυλα ή ενιαία – που κρατούν τα χέρια ακόμα πιο ζεστά.
·        Ας ξεκουράσουμε τα πόδια μας προσθέτοντας πάτους στα παπούτσια μας. Για το κρύο σας προτείνουμε θερμικούς πάτους, για την κακοσμία των ποδιών τους πάτους χλωροφύλλης και τέλος, αντιβακτηριακούς. Όχι μόνο λειτουργούν ως μονωτικά, αλλά εμποδίζουν και την κακοσμία.
·        Λίγο ταλκ, στα πόδια, ανακουφίζει από τους ερεθισμούς και απορροφά τον ιδρώτα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Μερικές συμβουλές για να μην υποκύψουμε στα κρυολογήματα και τις άλλες χειμωνιάτικες αρρώστιες, που οφείλονται στις συχνές αλλαγές της θερμοκρασίας και στους κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται:

·        Μια υγιεινή, ισορροπημένη δίαιτα με πολλά φρούτα και λαχανικά ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.
·        Το ίδιο ισχύει για τον καθαρό αέρα και την σωματική άσκηση.
·        Ας αποφεύγουμε να μένουμε για πολλή ώρα σε χώρους που δεν αερίζονται, ιδιαίτερα αν οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί είναι κρυολογημένοι και βήχουν.

Αν τελικά κρυολογήσουμε, πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά σε περίπτωση που έχουμε πυρετό. Να ντυθούμε ζεστά και να παίρνουμε καθαρό αέρα – αντί να μένουμε κλεισμένες μέσα και να αναπνέουμε τα μικρόβια – και σύντομα θα γίνουμε πάλι καλά.

6 σχόλια:

mia maria είπε...

Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Καλό βράδυ!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Χρησιμότατη η ανάρτησή σου Ευάκι, μια χαρά τα λες!
Φιλάκια, καλό βράδυ!

Vasia b. είπε...

Ευάκι μου τέλειες οι συμβουλές σου και μακάρι να τηρήσουμε έστω και κάποιες απο αυτές!!
Καλημέρα!!!!

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Πολύ χρήσιμη ανάρτηση και πλήρης!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

Unknown είπε...

ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ...ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!!