1 Μαρ 2011

"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΛΙΝΤΑ"


Το Θέατρο  Badminton παρουσιάζει στη νέα του σκηνή VARIETE
τη μουσική παράσταση
"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΑ ΛΙΝΤΑ"
η Μαίρη Λίντα τραγουδά τη ζωή της
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το Variete μια νέα ζεστή μουσική με τραπεζάκια που έχει δημιουργηθεί μέσα στους χώρους του Badimnton. Εκεί από την Παρασκευή 4 μαρτίου ξεκινάει η μουσική παράσταση «Καλησπέρα Κυρία Λίντα».
Μέσα από την αυτοβιογραφική αυτή μουσική παράσταση, η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων μιας ολόκληρης ζωής και μιας καριέρας ταυτόσημης με τη χρυσή εποχή του ελληνικού τραγουδιού.
 Από τα πρώτα της βήματα που αναδείχτηκε «παιδί-θαύμα» στα ταλέντα του Λάσκου, έως τις μεγάλες συνεργασίες της με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Κώστα Καπλάνη και φυσικά τον Μανώλη Χιώτη με τον οποίο αποτέλεσαν το πιο ιστορικό ντουέτο στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, κατορθώνοντας να βάλουν το μπουζούκι στα μεγαλοαστικά σαλόνια, η Μαίρη Λίντα συμπληρώνει τα κομμάτια του μουσικού παζλ της παράστασης, αφηγούμενη στιγμιότυπα, σχέσεις και περιστατικά από τη σπουδαία πορεία της.
Τραγούδια όπως η «Απαγωγή» του Μίκη Θεοδωράκη που τους χάρισε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Αθηνών, τα «Θαλασσοπούλια» του Μάνου Χατζιδάκι με το παρασκήνιο της ηχογράφησης με τον μεγάλο συνθέτη, τα: «Περασμένες μου αγάπες», «Απότομα», «Ηλιοβασιλέματα», «Αφού το θες», «Εσύ 'σαι η αιτία που υποφέρω», «Πού θα πας»,  «Δεν θέλω πια» και τόσα ακόμη του Μανώλη Χιώτη που πέρασαν ακόμη και την πόρτα του Λευκού Οίκου και διασκέδασαν προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, έχουν την δική τους σημαντική "ιστορία", που  η μεγάλη κυρία του πενταγράμμου για πρώτη φορά μοιράζεται live με το κοινό.
Η μεγάλη "φωνή" που σφράγισε με τις διαχρονικές ερμηνείες της αυτό που λέμε σήμερα αυθεντικό και γνήσιο ελληνικό τραγούδι  -από ρεμπέτικο, ελαφρό έως και  έντεχνο λαϊκό- με τη δύναμη και την αμεσότητα της προσωπικής της μαρτυρίας ξυπνάει μνήμες από νοσταλγικές εποχές, συγκινεί, συγκινείται και ψυχαγωγεί μέσα από την παράσταση αυτή, σε σκηνοθεσία και κείμενα του Μάκη Δελαπόρτα.
Η προβολή του οπτικοακουστικού υλικού από τις συμμετοχές της στα μεγάλα φεστιβάλ και την έντονη παρουσία της στον ελληνικό κινηματογράφο μαζί με τον Μανώλη Χιώτη σε ταινίες αξέχαστες όπως: «Λαός και Κολωνάκι», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Ο Ατσίδας», «Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο», «Φτωχαδάκια και λεφτάδες»,  ο «Δήμος απ' τα Τρίκαλα», «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης» και πολλές άλλες, δίνει το δικό της άρωμα από τη μαγεία της αξέχαστης εκείνης εποχής.
Ημέρες & Ώρες:
Από 4 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (εκτός τριημέρου 18, 19 & 20/3)
Παρασκευή & Σάββατο : 21.30
Κυριακή: 20.00

Τιμή Εισόδου: 20€
(ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΟΤΟ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
TICKETNET (www.ticketnet.gr και 210-8840600)
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ PUBLIC

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Νομίζω ότι η Μαίρη Λίντα είναι μοναδική!
Η φωνή της έχει ένα απίστευτο μέταλλο, είναι αυτό που λέμε "φωνάρα"!
Και τα τραγούδια της αξέχαστα!
Θα προσπαθήσω να πάω, θα το ήθελα πολύ!
Φιλιά Ευάκι!

Vasia b. είπε...

Υπέροχη η Μαίρη Λίντα!!!
Οσα χρόνια κι αν έχουν περάσει η φωνή ακούγεται πολύ ευχάριστα!!
Μακάρι να καταφέρω να πάω!!!