29 Νοε 2010

Επίσκεψη στο Badminton


Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι παρακολούθησα το έργο «Σκιών Καμώματα» του Ευγένιου Σπαθάρη, «Ο Γάμος του Μπάρμπα Γιώργου».

Το έργο θα ξεκινήσει από την νέα χρονιά στο θέατρο Badminton και είναι πραγματικά μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε.

Επί σκηνής εμφανίζεται το «Ξυπόλυτο Τάγμα» που αποτελείται από 10 ηθοποιούς οι οποίοι ερμηνεύουν 20 ρόλους.
Βέβαια πρωταγωνιστής όπως πάντα ο Καραγκιόζης που πάντα προσπαθεί μέσα από κάθε ιστορία…. «να φάει, …να πιει και νηστικός να κοιμηθεί…..». Στην παράσταση εκπληκτικός ο Τ. Βαμβακίδης ως Καραγκιόζης που παίζει πολλές φορές λεκτικά με το κοινό και ιδιαίτερα με τα παιδιά που συμμετέχουν  προσπαθώντας πολλές φορές να τον προφυλάξουν από κακοτοπιές…

Σε σκηνοθετική επιμέλεια Γ. Μποστ και Τ. Βαμβακίδη, μουσική Γ. Ζουγανέλη, σκηνικά Ν. Κασαπάκη και φωτισμούς Γ. Φωτόπουλου καθώς και με ένα καστ παλαιότερων αλλά και νεότερων ταλαντούχων ηθοποιών, ο Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος, υιός του πανιγράτσου, μοστράρει καλά το σύνθημα του Τσε στη στέγη της παράγκας του: Hasta la Victoria Siempre (αγώνας μέχρι το… τέλος).

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, ο Τ. Βαμβακίδης ως Καραγκιόζης – ταγμένος στο ρόλο αυτό για 18 συναπτά έτη - ο Γ. Μποσταντζόγλου ως Μπάρμπα Γιώργος και ο Γ. Ζουμπαντής ως Κολλητήρι.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.karagiozislive.gr

Περισσότερα για την παράσταση στο Badminton σε λίγες  ημέρες…..

Ευγένιος Σπαθάρης
Ο λαϊκός καλλιτέχνης µε το δυναµικό πνεύµα, ο γνήσιος εµψυχωτής ενός λαϊκού ήρωα, ο ζωγράφος µε την πλούσια χρωµατική ζωντάνια, ο αληθινός εκφραστής της ελληνικής παράδοσης, µα, πάνω απ’ όλα, η προσωποποίηση της ανθρωπιάς και της απλότητας. Γεννηµένος στην Κηφισιά, το 1924, δεν άργησε να µάθει την τέχνη του πατέρα του, Σωτήρη Σπαθάρη, και να την αγαπήσει βαθιά. Στόχος του ήταν να ανεβάσει πολύ ψηλά τον Καραγκιόζη, τόσο σαν σηµαντικό ελληνικό και παραδοσιακό θέαµα, όσο και σαν εξαιρετικό είδος τέχνης και τεχνικής. Έτσι, ο Καραγκιόζης σταµατάει να µας παρακολουθεί και να µας διασκεδάζει µόνο από τον µπερντέ του: εµψυχώνεται, εκσυγχρονίζεται, εµφανίζεται σε όλον τον κόσµο, γίνεται τραγούδι και στο τέλος, αποκτά “ένα κεραµίδι” για να ξαποσταίνειπού και πού. Όλα αυτά κατάφερε να πραγµατοποιήσει ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο δάσκαλος του ελληνικού θεάτρου σκιών, όπως τον αποκαλούν, και το πέτυχε µε τέτοια προσοχή και ευλάβεια απέναντι στην τέχνη, που ο ήρωάς µας δεν έχασε ούτε την ελληνικότητα το, αλλά ούτε τη γνήσια λαϊκότητα που εκπροσωπεί.


ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή,
157 73, Αθήνα, Ελλάδα
τηλ: (+30) 211 10 100 20
φαξ: (+30) 211 10 100 22
e-mail: info@badmintontheater.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed!

Extremely helpful information particularly the last part :)
I care for such info much. I was seeking this particular information for a very
long time. Thank you and good luck.
Here is my blog post - http://liftandglowpro.net