12 Μαρ 2011

ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ........ΚΑΙ FOR EVER TANGO......


ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ
παρουσιάζει
ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Η Αλίκη στην Χώρα των θαυμάτων»  και «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ»
Από την ομάδα Fantasy Production



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18, ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Καλώς  ηρθατε στον κόσμο της φαντασίας, της μαγείας και των ονείρων
Καλώς  ηρθατε στον κόσμο  χωρίς φραγμούς, οπού το αδύνατο είναι δυνατόν….
Απόδραση από τη μονότονη πραγματικότητα της καθημερινότητας, νοσταλγική επιστροφή στην παιδική μας ηλικία, στο μαγικό κόσμο που ονειρευόμαστε πίσω από τον καθρέφτη, ένα άνοιγμα στην πόρτα της φαντασίας, το ζωντάνεμα άψυχων αντικειμένων, ένα ταξίδι σε άγνωστες ηπείρους, πετώντας πάνω από τη Χώρα των Θαυμάτων μαζί με τους ηθοποιούς. Όλα αυτά, μαζί με αντικείμενα που μετακινούνται μόνα τους, που αιωρούνται με ηθοποιούς που πετούν, συρρικνώνονται ή και εξαφανίζονται. Η μαγεία του "μαύρου θεάτρου" ταξιδεύει μέχρι τη σκηνή του θεάτρου "Badminton" στις  18, 19 και 20 Μαρτιου με την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και τα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ».  Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή των παγκοσμίως γνωστών παραμυθιών  του Λ. Κάρολ και  Τζ. Σουΐφτ, ένα θέαμα μαγικό, με μαύρο φως, χωρίς λόγια, για όλη την οικογένεια.
Οι παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές του "μαύρου θεάτρου", σε συνδυασμό με την παράλληλη προβολή που γίνεται σε μεγάλη οθόνη, με τις υπερμεγέθεις μαριονέτες και τα διάφορα τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται, και με τα εφέ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δίνουν σε αυτά τα απαιτητικά έργα μια μορφή ευκολοκατανόητη και ελκυστική ταυτόχρονα, καταφέρνοντας να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της φαντασίας, της μαγείας και του ονείρου.
Το Κρατικο Μαύρο Θέατρο της Πραγας  "Fantasy Production" έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, και έχει βραβευτεί, εκτός από την Τσεχία, στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου του Εδιμβούργου και στο διεθνές φεστιβάλ μουσικού θεάτρου του Κάρντιφ.
Η τέχνη του "μαύρου θεάτρου" στηρίζεται στο μαύρο που δεν φαίνεται πάνω στο μαύρο. Οι ηθοποιοί-χειριστές των διαφόρων αντικειμένων είναι ντυμένοι στα μαύρα και, παίζοντας μπροστά από το μαύρο βελούδινο φόντο της σκηνής, γίνονται αόρατοι για τους θεατές. Έτσι, τα πολύχρωμα αντικείμενα που χειρίζονται φαίνονται σαν να αιωρούνται στον αέρα και ζουν τη δική τους ανεξάρτητη ζωή. Σημαντικό στοιχείο της παράστασης είναι ο ιδιαίτερος φωτισμός που χρησιμοποιείται, ο οποίος αναδεικνύει τα χρώματα στα σκηνικά, στα αντικείμενα αλλά και στις ανθρώπινες φιγούρες.
Στο "μαύρο θέατρο" δεν υπάρχουν διάλογοι, υπάρχει παντομίμα. Οι πρωταγωνιστές του μαύρου θεάτρου είναι κυρίως οι αόρατοι μαυροντυμένοι ηθοποιοί, που είναι μαζί και κουκλοπαίκτες και χορευτές και μίμοι, και που ξέρουν με την τέχνη τους να κάνουν τους θεατές να αισθάνονται τη μαγεία της φαντασίας που γιγαντώνεται πάνω στη σκηνή. Κρατώντας μια παιδική, αλλά όχι παιδιάστικη, οπτική, που δίνει τη δυνατότητα στη φαντασία και στα όνειρα να είναι πρωταγωνιστές, το "μαύρο θέατρο", χωρίς να απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά, είναι γεμάτο ποίηση, και τελικά απευθύνεται σε όσους έχουν διατηρήσει μέσα τους την παιδική τους ματιά.

Προσαρμογή  σεναρίου ---Pavel Marek
Σκηνοθεσία -  Ivana Mecirova
Μουσική – Andrej Soukup
Σκηνικά—σκηνογραφία – Richard  Maska
 
18, 19 & 20 Μαρτίου 2011
Θέατρο Badminton

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
ΠΑΡ 18/3: 20.30
ΣΑΒ 19/3: 20.30
ΚΥΡ 20/3: 17.00

Τιμές Εισιτηρίων:
Ενήλικες
Α Ζώνη: 50€
Β Ζώνη: 40€
Γ Ζώνη: 30€
Δ Ζώνη: 20€
Παιδικό - Σπουδαστικό
Α Ζώνη: 25€
Β Ζώνη: 20€
Γ Ζώνη: 15€
Δ Ζώνη: 10€

Για  αγορά εισιτηρίων τηλ. 210.8840600, στο www.ticketnet.gr και στα Public.

---------------------------------------------


Forever Tango
Το Dirty Dancing της Αργεντινής
29 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2011
ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

 «Τάνγκο είναι το συναίσθημα που σε κατακλύζει όταν το χορεύεις... Μία ιστορία που λες σε 3
λεπτά… Είναι πάθος. Μελαγχολία. Ένταση. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από χορός. Το τάνγκο
είναι μουσική, δράμα, κουλτούρα. Είναι τρόπος ζωής.»
Luis Bravo

To Forever Tango, η δημιουργία του πολυβραβευμένου χορογράφου-σκηνοθέτη Luis Bravo, έκανε πρεμιέρα το 1990 στο San Diego και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Theatre On the Square του San Fransisco, όπου σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία για 92 συνεχόμενες εβδομάδες!!! Ο θρίαμβος συνεχίστηκε στο Spoleto Arts Festival της Ιταλίας, αλλά και σε Λονδίνο, Σικάγο, Σαν Ντιέγκο, Λος Άντζελες, Τορόντο, Μόντρεαλ, Βοστόνη και Φιλαδέλφεια με το κοινό και τους κριτικούς να παραληρούν από ενθουσιασμό. Το χορευτικό αυτό υπερθέαμα που αποθεώθηκε παγκοσμίως, κατέληξε τελικά στο Walter Kerr Theatre του Broadway στις 16 Ιουνίου του 1997. Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που κατέκλυζε το θέατρο καθημερινά, που τελικά στις 15 Απριλίου του 1998 το Forever Tango μεταφέρθηκε στο μεγαλύτερο Marquis Theatre του Broadway και η παράσταση πήρε παράταση επ’ αόριστο. Μέχρι και σήμερα, το Forever Tango αποτελεί τη μακροβιότερη παραγωγή τάνγκο στην ιστορία του Broadway.

Luis Bravo
Ένας παγκόσμιας κλάσης μουσικός, ο Luis Bravo, γεννήθηκε στην Aρatuya, Santiago de Estero και μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες σε ηλικία 8 ετών. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στα 4 και αργότερα συνέχισε με τσέλο. Λίγο μετά την αποφοίτησή του από το Municipal Conservatory of Music Manuel de Falla και το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, έγινε μέλος της Εθνικής Συμφωνικής της Αργεντινής, ενώ αργότερα μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του συμπεριλάμβαναν επίσης τα Colσn Theatre Opera House, Los Angeles Philharmonic Institute Orchestra, και άλλα. Εκτός από την καριέρα του ως σολίστ, ο Luis Bravo έχει καθιερωθεί ως καλλιτεχνικός παραγωγός με αναγνωρισμένη φήμη. Τιμήθηκε με το πολυπόθητο Simpatia Prize στο Spoleto Festival για το Forever Tango, που έκλεισε το ιταλικό φεστιβάλ το 1996, ενώ το 1998, έλαβε τιμητική διάκριση με τον Ruben Blades από την ACE, ως οι δύο πιο επιτυχημένοι Λατίνοι καλλιτέχνες στο Broadway.

Κριτικές:
«Εκπληκτικό! Είναι έξυπνο, μέχρι κι
αστείο. Ξαφνικά το Broadway έγινε
πολύ πιο εκλεπτυσμένο»
Usa Today

«Η πιο θεατρική παράσταση του
Broadway»
Associated Press

«Συνιστάται ανεπιφύλακτα…»
Chicago SUN-Times

«Mην το χάσετε!!»
London Times

«Σούπερ, σέξι, καυτή παράσταση!»
Entertainment Tonight

«Καταπληκτικός χορός
Time Out

«Μεθυστικό, έξοχα θεατρικό
Los Angeles Times

«Πρέπει να το δείτε»
The New York Times


29 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2011
Θέατρο Badminton


Ημέρες και ώρες:
ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 9:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 9:00
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 9:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 5:00 & 9:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 5:00 & 9:00

Τιμές Εισιτηρίων ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ
Α ΖΩΝΗ 44€
Β ΖΩΝΗ 34€
Γ ΖΩΝΗ 24€
Δ ΖΩΝΗ 14€

Τιμές Εισιτηρίων ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ:
Α ΖΩΝΗ 52€
Β ΖΩΝΗ 42€
Γ ΖΩΝΗ 32€
Δ ΖΩΝΗ 22€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC.

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ευάκι μου τι ωραίες ιδέες είναι αυτές που μας δίνεις κάθε φορά!!!
Φιλάκια πολλά, καλό σου Σαββατοκύριακο!!

Unknown είπε...

Γεια σου Ελενάκι,,,πάντα με τα ωραία σου σχόλια...